یادداشت‌های دقیق در مورد #چرای بی رویه دام در 10 ماه

پاسخ: در مناطق سرد (کوهستانی)، به هنگام شب دمای هوا بسیار کم می شود به طوری که اگر آب درون شکاف سنگ ها وجود داشته باشد یخ می زند.

سبزوار نمایش پروفایل دکتر میترا افتخاری یزدی

در حال حاضر کنترل چرای دام و آگاهی‌بخشی به دامداران از جمله مهم‌ترین راهکارهای حفظ مراتع برشمرده می‌شود و برای مقابله با پدیده بیابان‌زایی توجه به کاهش چرای دام در مراتع حساس و کم‌پوشش و فرهنگ‌سازی آن در مناطق دارای اقلیم خشک بسیار حائز اهمیت است.

در این بین سالانه میلیاردها ریال بدون شناخت دقیق نسبت به اجزای اکوسیستم‌ها و روابط حاکم بر این اجزا خرج حفاظت از اکوسیستم‌های کشور می‌شود و این در حالی است که با حضور چند صد راس دام در یک مرتع به مدت چندین سال بسیاری از این گونه‌ها نابود می‌شوند.

فیلم آموزش علوم تجربی پایه نهم – بخش زیست و زمین شناسی در فرادرس

حذف پوشش گیاهی، که با کاهش پایداری شیب، حساسیت شیب به حرکت توده‌ای را افزایش می‌دهد.

دکتر مریم کرابی مطب در سبزوار دارند. برای دیدن اطلاعات کامل مطب، پروفایل دکتر مریم کرابی را ببینید. + آیا دکتر مریم کرابی امکان مشاوره آنلاین دارد؟

اکبری در این راستا از حضور دامداران در فصل پاییز در زیستگاه‌های گونه‌های در معرض انقراضی مانند یوز ایرانی ابراز نگرانی می‌کند و با ذکر مثالی می‌گوید: زمانی که دامداران وارد حوالی منطقه حفاظت شده توران شوند، «هلیا» – یوز مادر تازه پیدا شده به همراه چهار توله‌اش – از منطقه خارج می‌شوند.

با این وجود در بحران‌های مختلف نظیر شیوع آفتی خاص در کشور و نابودی پوشش گیاهی یک منطقه، به جای بررسی تمامی عوامل اقلیمی، محیطی و در نظر گرفتن «اکوسیستم» تنها شاهد تلاش‌هایی برای حذف عامل تهدید هستیم.

آذر سال گذشته بود که کامران پورمقدم - رییس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل‌ها- از تلاش برای جوانسازی و احیای جنگل های زاگرس با "بذرکاری" خبر داد.

سبزوار نمایش پروفایل دکتر فاطمه باقی زاده گله کلایی

در هنگام باران‌های شدید، فرسایش خاک رایج است. اول از همه، آب شروع به تجزیه خاک می‌کند و موادی را که از آن ساخته شده است پراکنده می‌کند.

به گفته بهزاد کوچ یکی از مهمترین #چرای بی رویه دام موضوعات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است که هر سال برنامه‌هایی در این زمینه تدارک دیده می‌شود. وی در این راستا می‌گوید: اسفند ماه سال ۹۹ اولین بار بود که دستورالعملی با عنوان دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ تدوین و به استانداران، سازمان جهاد و کشاورزی استان‌ها، مدیران کل منابع طبیعی استان‌ها و سازمان امور عشایر در راستای اجرای بهتر چرا برای حفظ منابع آب و خاک، تقویت افزایش پوشش گیاهی، آمایش سرزمین و جلوگیری از تخریب سرزمین و چرای زودهنگام و کنترل افرادی که فاقد پروانه چرا هستند، ابلاغ شد.

«نسیم حسینی» فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد در رشته بیوتکنولوژی از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک است، فعالیت علمی و کاری وی در زمینه ژنتیک مولکولی و بهبود عملکرد پروتئین‌های آنزیمی بوده است.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *